Referenser

Egen utveckling för HR-ledningen på Swedbank

”En ledningsgrupp för HR i ett stort företag som Swedbank består av proffs som gjort det mesta. Det blir lätt lite av "skomakarens barn" när det kommer till vår egen utveckling. Alla har gjort alla test, alla möjliga ledarprogram och mängder av olika teamövningar. Som chef för ett sådant gäng valde jag, lite egoistiskt ska erkännas som den hästtjej jag är, att genomgå en hel dag med Kicki och Horse Assisted Education. Genom en pedagogisk ram och med mängder av lagom stora utmaningar fick hela vårt team en riktig utvecklingskick där hästarna avslöjade både våra förtjänster och brister på sitt omedelbara sätt - både som individer och som grupp. Vi fick utveckla vår förmåga att ge och ta feedback på ett synnerligen effektivt sätt och även göra kopplingar till vår utmanade vardag. Sällan har väl dagen gått så fort och innehållit så mycket eftertanke, energi och goa skratt!”

- Marie Hallander Larsson


Grupputveckling på förskola

Hildingavägens och Norra Åsgårds förskola i Danderyd genomförde en utvecklingsdag med hjälp av Horse Assisted Education på Säva. Så här tyckte några av deltagarna.

”Utmanande - man klarar mer än vad man tror!”

”Kul med omväxling. Lärorikt om sig själv, kollegor och mycket användbart i gruppen.”

”Sjukt roligt! Den jättestora hästen som stod med spetsade öron och lyssnade intresserat på Maria när hon informerade om hur banan var upplagd och sedan skuttade fram!”

”Roligt, nyttigt, stärkande. Väcker frågor hos en själv, ökar min självkännedom.”

”Det jag har med mig från idag är bland annat att inte pressa någon till något, försök på ett annat sätt istället. En bra ledare behöver vara trygg och inte vela.”


Personlig utveckling och mindfulness

Från utvärderingarna av en heldagskurs med Horse Assisted Education på Uddby gård i Tyresö.

”Jag tar med mig att träna i att finnas i nuet. Att min tolkning är min sanning och någon annans tolkning är deras sanning.”

”Fint, tryggt och bra ledarskap av dagen. Fantastisk upplevelse att få öva samarbete och kommunikation med hästar.”

”Härligt att få träffa så coola och snygga hästar i vackert väder och en vacker miljö samt trevliga människor, inkl. kursledarna. Nyttigt att reflektera om vem man är och varför man agerar si och så i olika situationer.”


Artiklar

Lag och Avtal, januari 2017. Läs den här >>
Equipage nr 1 2011 har en stor artikel med fina bilder om oss och vår verksamhet med Horse Assisted Education! Läs den här >>
Arbetsliv nr 2 2011 skriver om EQI och Horse Assisted Education. Där har några av våra kunder också intervjuats. Läs den här >>